حاجی بگلو: مدیریت شهری مشهد نگین تمامی حوزه‌های مدیریت شهری در خاورمیانه است رئیس سازمان شهرداری‌ها: بخش خصوصی اصلی‌ترین همراه و حامی مدیریت شهری است پارک خطی ۶ هکتاری در محله شهرک شهید رجایی مشهد به بهره‌برداری می‌رسد+تصاویر انعقاد قرارداد مشارکت شهرداری مشهد با کمیته امداد امام خمینی (ره) معاون استاندار خراسان رضوی: برقی کردن قطار مشهد- تهران ۲ میلیارد دلار هزینه دارد پلمب کارگاه تولیدی لوازم آرایشی غیرمجاز در کاشمر (یکم آذر ۱۴۰۳) ناصحی: مشهد قطب دیپلماسی شهری در کشور است ورود نخستین اتوبوس برقی به مشهد تا ۴۵ روز دیگر ارتقای پرشتاب زیرساخت‌های حمل‌و‌نقل بار در مشهد عزم جدی شورا و مدیریت شهری مشهد مقدس برای تقویت دیپلماسی شهری برگزاری اولین نشست شهر‌های ایرانی شرکت‌کننده در اجلاس بریکس پلاس در مشهد + فیلم (یکم آذر ۱۴۰۳) اجرایی‌شدن تنها ۳۰ درصد از پروژه‌های عمرانی مصوب شهر مشهد قطار برقی مشهد-تهران روی ریل تحقق | استاندار خراسان رضوی: با حمایت و اعتبار بودجه‌های ملی قرار است این پروژه به سرانجام برسد آغازبه‌کار دوازدهمین نمایشگاه تخصصی مدیریت شهری در نمایشگاه بین‌المللی مشهد از امروز (یکم آذر ۱۴۰۳) رونمایی از پهپاد‌های آتش نشان در نمایشگاه تخصصی خدمات شهری شهردار مشهد: تقویت دیپلماسی، از سیاست‌های اصلی مدیریت شهری است نشست رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر مشهد با احزاب سیاسی | گفتگو با فعالین اجتماعی، کلید بهبود مدیریت شهری در مشهد حضور دادپزشک در آرامستان‌های شهرداری مشهد برای تسریع خدمت‌رسانی به خانواده‌های متوفیان تقدیر فرماندار مشهد از شهردار مشهدمقدس (۳۰ آبان ۱۴۰۳) گره کور ترافیکی در میدان شهید کاوه مشهد باز می‌شود ورود ۲۰۰ اتوبوس به مشهد در ۳ سال اخیر
سرخط خبرها

توضیح و عذرخواهی مدیر آرامگاه فردوسی درباره دل‌خوری شهروندانی که با در بسته رو‌به‌رو شدند | حق با مردم است، پوزش می‌طلبیم

  • کد خبر: ۲۵۲۰۲۱
  • ۰۱ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۴
توضیح و عذرخواهی مدیر آرامگاه فردوسی درباره دل‌خوری شهروندانی که با در بسته رو‌به‌رو شدند | حق با مردم است، پوزش می‌طلبیم
پنجشنبه ۲۲ شهریور شهروندی با د‌ل‌خوری شدید از تعطیلی موقت و بسته بودن آرامگاه فردوسی بدون اطلاع قبلی، به شهرآرا خبر می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ پنجشنبه ۲۲ شهریور شهروندی با د‌ل‌خوری شدید از تعطیلی موقت و بسته بودن آرامگاه فردوسی بدون اطلاع قبلی، به شهرآرا خبر می‌دهد. او می‌گوید: من و چندین نفر دیگر، پشت در آرامگاه، بی‌هیچ دلیلی علاف شدیم و هیچ کسی پاسخ‌گوی ما نبود و بدون اینکه از مجموعه بازدید کنیم با ناراحتی و عصبانیت محل را ترک کردیم.

تعطیلی بی‌موقع آرامگاه فردوسی

اما این دل‌خوری‌ها به همین جا ختم نمی‌شود و یکی دیگر از شهروندان نیز با لحنی گلایه‌آمیز جزئیات بیشتری از پشت در آرامگاه ماندن با همراهانش می‌گوید و در این راستا از صدای مردم درخواستی دارد: علت این تعطیلی را حتی اگر به مدت کوتاهی باشد از مسئولان ذی‌ربط پرس‌و‌جو کنید.

فرخنده طالبی، درمورد آنچه که در عصر پنجشنبه در مقابل بنای آرامگاه فردوسی اتفاق افتاده است، این طور توضیح می‌دهد: همراه مهمانانم و زائران امام رضا (ع) ساعت حدود‌۱۷ روز پنجشنبه برای بازدید از این آرامگاه رفتیم، اما در کمال تعجب، با در بسته رو‌به‌رو شدیم. در حالی که در همه جای این مجموعه، ساعت پایان کار ۱۹ بیان شده است.

حتی اجازه عکس گرفتن هم ندادند

البته این هنرمند مشهدی و مهمانانش برای آنکه پیش از رفتن، محکم کاری کرده باشند از آنهایی که به این مکان به تازگی آمد‌و‌شد داشته‌اند و مراجع ذی‌ربط پرس‌و‌جو کرده بودند و در این راستا اطمینان داشتند که خبری مبنی بر تعطیلی ساعتی این مجموعه درکار نیست.

طالبی از علافی شهروندان پشت در این بنای هویتی و تاریخی می‌گوید و التماس‌های مکرری که هیچ فایده‌ای نداشته است: بسیاری از افرادی که آنجا بودند می‌گفتند لحظات پایانی سفر ماست و فقط اجازه بدهید حداقل یک عکس یادگاری با نمای آن بگیریم. با این حال اجازه ورود به هیچ‌کسی را حتی برای عکس‌برداری ندادند.
التماس و درخواست‌های علاقه‌مندان به بازدید از آرامگاه فردوسی، به گمان او، راه به جایی نمی‌برد و با پیگیری‌هایشان با این پاسخ رو‌به‌رو می‌شوند: مدیر آرامگاه، میزبان مهمان‌های خاص است و امکان پذیرش عامه مردم نیست!

مهمانی خاص آقای مدیر

به گفته این هنرمند مشهدی، مگر مجموعه آرامگاه فردوسی ملک شخصی است که مدیر آن، مهمان خاص پذیرش کند و حقوق مردم نادیده گرفته شود؟

او در ادامه می‌گوید: از طریق تماس تلفنی اعتراضمان درباره تعطیلی بی‌موقع آرامگاه را به گوش مدیر مجموعه رساندیم، اما پاسخی دریافت نکردیم. طالبی در این زمینه می‌گوید: وقتی با شخص اقای رحمانیان تماس گرفتم و محترمانه خواسته مان را مطرح کردم، او پاسخی نداد و تلفن را قطع کرد و حاضر به پاسخ‌گویی نشد.

به گفته این شهروند، هیچ‌کجا چنین تعطیلی خارج از عرف و قانونی، اطلاع‌رسانی نشده بود و حتی متصدیان پارکینگ، خودرو‌ها را پذیرش و هزینه ورودی دریافت می‌کردند.

تعطیل است

«مدتی که می‌گذرد، بعد از شدت گرفتن اعتراض‌ها، کاغذی با مضمون «تعطیل است» بر در و دیوار مجموعه چسبانده می‌شود!» طالبی با بیان این موضوع ادامه می‌دهد: قسمت عجیب ماجرا این است که نگهبانان و مأموران ورودی این صحن‌و‌سرا هم هیچ اطلاعاتی مبنی بر تعطیلی آرامگاه به مردمی که تازه می‌آمدند، نمی‌دادند، چرا که هیچ‌کسی جز مدیر و احتمالا نیرو‌های دور‌و‌برش از این تعطیلی بی‌قانون و بی‌حساب و کتاب مطلع نبود.

او درخواست و پیشنهادی هم دارد: برای اینکه دیگر شاهد تعطیلی بی‌موقع و بدون اطلاع قبلی چنین مجموعه‌هایی نباشیم، مدیران باید دقیق پاسخ‌گو باشند و حداقل از رسانه‌های مجازی و سایت‌های مختلف میراث فرهنگی، هر‌گونه تعطیلی کوتاه مدت و بلندمدت را اطلاع‌رسانی کنند و به زیرمجموعه خود نیز اطلاع دهند تا زائر و مجاور این طور سرگردان نشوند.

عذرخواهیم

احسان رحمانیان، مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی فردوسی هرگونه دل‌خوری شهروندان را بجا و بحق دانسته و می‌گوید: از زائر و مجاوری که پشت در مجموعه معطل شد‌ند و بازدید نکرده محیط را ترک کردند، عذرخواهی می‌کنم. کاملا حق با آنهاست.
رحمانیان در ادامه توضیحاتی هم درمورد این تعطیلی ناگهانی ارائه می‌دهد: آرامگاه فردوسی مثل دیگر بنا‌های تاریخی مثل کاخ سعد‌آباد و کاخ گلستان و دیگر بناها، گاهی در آن موقعیت‌های خاصی مثل فیلم‌برداری رخ می‌دهد و این اتفاق تازه‌ای نیست. همچنین گاهی نشست‌هایی در آن برگزار می‌شود.

او ادامه می‌دهد: روز پنجشنبه ۲۲ شهریور، برنامه و فیلم‌برداری‌ای بود که از قضا به علت نور روز قرار بود ساعت‌۱۶ همان روز انجام شود و عوامل این برنامه، درخواست داشتند بازدیدکننده‌ای حین فیلم‌برداری نباشد. به گروه فیلم‌برداری پیشنهاد دادم این فیلم‌برداری در ساعات اولیه صبح باشد تا با بازدید مراجعه‌کننده‌ها تداخلی نداشته باشد که به آخر ساعت موکول شد.

بازدید بدون تهیه بلیت

او در ادامه می‌گوید: همچنین در ادامه مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی فردوسی بعد از اینکه از دل‌خوری مردم برای بازدید بنا آگاه می‌شود، برای رفع این مسئله در همان زمان چاره‌اندیشی می‌کند. علاوه بر آن با وجود گفت‌وگوی حضوری و عذرخواهی و درخواست صبوری از افرادی که برای بازدید به این بنا آمده بودند، بعد از وقفه‌ای کوتاه، همراه با راهنما، بازدید از این مکان را برای این افراد فراهم می‌کند تا به صورت گروه‌گروه بدون تهیه بلیت از آرامگاه و بخش‌های مختلف آن بازدید کنند و زائران هم بتوانند تصاویر یادگاری خود را با بنای آرامگاه بگیرند.

رحمانیان با تأکید بر اینکه هرگونه نقدی را می‌پذیریم، از علاقه‌مندان به چنین مکان‌هایی درخواست می‌کند پیش از عزیمت به آنجا، حتما از سازمان میراث فرهنگی و مبادی مرتبط استعلام بگیرند تا با در بسته روبه‌رو نشوند.

بهترین زمان بازدید، در میانه روز

او ساعت بازدید از این مجموعه را چنین بیان می‌کند: در شش‌ماه نخست سال، ساعت ۱۰ تا ۱۹ بود، اما گاه برخی مسافران، تقاضای بازدید زود از آن را داشتند. ما نیز در ساعات اولیه صبح و دو ساعت زودتر از زمان مذکور، پذیرش مراجعه‌کننده داریم.
مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی فردوسی درباره برنامه کاری شش‌ماه دوم این مجموعه نیز می‌افزاید: برنامه بازدید در شش‌ماه دوم تا ساعت‌۱۷ است.

رحمانیان با اشاره به اینکه چه پیش از اجرای برنامه فیلم‌برداری، اطلاع‌رسانی کرده باشیم یا اطلاع‌رسانی انجام نشده باشد، در هر دو حال حق با مردم است و بار دیگر پوزش می‌طلبیم، به شهروندان گرامی پیشنهاد می‌دهیم بازدید‌های خود را از چنین مکان‌هایی اول یا آخر وقت انجام ندهند چراکه بیشتر تقاضا برای برنامه‌های جانبی اعم از فیلم‌برداری و دیگر موارد در این بنا‌های خاص در این دو زمان است و بهتر است در میانه روز به این مکان‌ها مراجعه کنند.

مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی فردوسی درباره اختصاصی‌سازی سایت این مجموعه هم بیان می‌کند: اطلاعات آرامگاه فردوسی در یکی از زیرشاخه‌های سایت اداره کل میراث فرهنگی استان خراسان رضوی موجود است. در تلاش هستیم این مجموعه، سایت اختصاصی داشته باشد و برنامه‌ها و اقدامات در آن به صورت به‌روز اطلاع‌رسانی شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->